Uitbreiding Kapelpolder

Uitbreiding Kapelpolder

Kapelpolder werd begin 20e eeuw tot aan de spoordijk opgehoogd met havenslib uit Rotterdam. Men noemde dit gebied daarom ’t Stort. In 1922 begon hier een van de eerste woningbouwprojecten in Maassluis. Op het voormalige Pallet-Potterrein worden nu 27 eengezinswoningen gebouwd. De ontwikkeling van de nieuwe Gijsbert Dirkzwagerstraat verbindt de A.E. Maasstraat en de Heldringstraat. De woningen geven ‘t Stort een mooie en ruime stedenbouwkundige afronding. 

Waal bouwt de woningen in opdracht van Maasdelta Groep. De gemeente Maassluis neemt de openbare ruimte voor rekening. De buitenruimte wordt functioneel groen ingericht. 

Grond gesaneerd
Op de locatie was de grond verontreinigd. Deze grond is gesaneerd, waarna er een nieuwe leeflaag met schone grond is aangebracht. Onder de woningen is dit een laag van een halve meter en in de tuinen een laag van één meter. De grond voldoet hiermee aan de eisen die gelden voor woningbouw. Wij adviseren u in uw tuin niet dieper dan één meter te graven.

Extra aandacht voor duurzaamheid
De gemeente legt een afwateringsysteem aan dat bijdraagt aan waterberging. Maasdelta verhuurt de woningen als energiezuinige ‘Nul op de meter-woning’ met gegarandeerde energieopbrengst.

Geluidsmaatregelen
De woningen staan in een industriële omgeving, wat betekent dat er geluid van de bedrijven in de buurt is. 

Om minder geluid te ervaren, krijgen enkele woningen ‘dove gevels’. Hier kunnen in de voorgevel geen ramen open en is er een extra binnenwand in de entreehal geplaatst. Het gaat om de drie woningen aan de Heldringstraat en de eerste twee woningen aan de Dirkzwagerstraat (de ramen op de begane grond). 

Ook wordt aan de overzijde van de Dirkzwagerstraat een geluidsscherm geplaatst.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden