Over Gijsbert Dirkzwager

Over Gijsbert Dirkzwager

De Gijsbert Dirkzwagerstraat is een nieuwe straat. Gijsbert Dirkzwager werd geboren op 15 maart 1848 in Maassluis. Het gezin van Gijsbert woonde aan de Noorddijk 1, later bekend als het pand 'Dirkzwager' dat in 1958 werd gesloopt. Gijsbert speelde een belangrijke rol in de Haringvisserij en had de bijnaam ‘God Gijs’. In 1872 is hij oprichter en directeur van Dirkzwager’s scheepsagentuur (nu Koninklijke Scheepsagentuur Dirkzwager) en in 1887 oprichter en directeur van de Nieuwe Berging Maatschappij (later overgegaan naar W.A. van der Tak). 

De Dirkzwagers maakten voor hun werk gebruik van moderne communicatie: eerst via de telegraaf en later via telefoon en radar. Daarmee legden zij gemakkelijk verbinding met Hoek van Holland en Rotterdam en kon een bedrijf ontstaan dat enorm zou groeien. 

Tegenwoordig zijn de medewerkers van Dirkzwager de ogen en oren van de Europese maritieme wereld. Zij delen hun kennis en expertise 24/7 met andere organisaties. Per jaar vinden zo’n 200.000 afhandelingen van schepen plaats en ontvangen 800 organisaties informatie. Bron: Historische Vereniging Maassluis. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden