Energiezuinige woningen

Nul op de meter

Vanaf 2020 moeten nieuwe woningen energieneutraal zijn. Bij de Gijsbert Dirkzwagerstraat voldoen we aan deze eis. De woningen worden ‘Nul op de meter’ gebouwd.

Natuurlijk, de maandelijkse energierekening blijft, al ziet deze er straks anders uit. We garanderen dat de zonnepanelen op de woning genoeg elektriciteit opwekken om bij normaal gebruik het volledige energieverbruik (ook het huishoudelijk gebruik) te compenseren. Wel zo fijn aangezien de energieprijzen de afgelopen tien jaar verdubbeld zijn. 

Maasdelta zorgt, samen met Factory Zero, voor deze garantie. U betaalt aan Maasdelta een vast bedrag per maand, de EnergiePrestatieVergoeding.

Hoe doen we dit?
Factory Zero plaatst een kant en klare energiemodule in uw woning. De energiemodule bestaat uit:

  • een warmtepomp (lucht/water)
  • een Warmte Terug Win (WTW) ventilatie 
  • systeem
  • een boiler (wateropslag vat)
  • een monitoring / besturingssysteem

Daarnaast verbeteren we de woningschil, door middel van isolatie en drielaagsglas en plaatsen we zonnepanelen voor het opwekken van elektra voor o.a. de technische installaties.

Warmtepomp
De warmtepomp verwarmt de woning en maakt warm tap water, dat in de boiler opgeslagen wordt om te douchen en dagelijks te gebruiken. Dit gebeurt op een zeer energiezuinige manier omdat de buitenlucht eigenlijk vol zit met (gratis) energie. De warmtepomp haalt warmte(energie) uit de buitenlucht en zet deze om in een verhouding van 1 op 4. Dat wil zeggen dat de warmtepomp op een zeer efficiënte manier 1 eenheid elektriciteit gebruikt om 4 eenheden warmte te maken. 

De warmtepomp werkt op elektriciteit en de zonnepanelen wekken elektriciteit op. De warmtepomp maakt gebruik van een buitenunit die op het dak staat. 

Warmte Terug Win (WTW) ventilatiesysteem
Het WTW-systeem zuigt verse lucht van buiten naar binnen. Deze lucht wordt verwarmd door de lucht die door de WTW wordt afgezogen. Vandaar de naam Warmte Terug Win ventilatie. De verwarmde verse lucht wordt verder de woning ingebracht en uitgeblazen in de ruimte waar u vaak bent, zoals de woonkamer en slaapkamer(s). Vanuit de ruimten waar het wenselijk is om vuile lucht af te zuigen, zoals de keuken, badkamer en toilet, blaast de WTW de lucht naar buiten uit. 

Doordat er de hele dag lucht door de woning trekt, wordt er dus ook optimaal geventileerd. Vroeger zette u de ramen open om verse lucht de woning in te brengen. Dat mag, maar is bij dit systeem niet langer nodig. De energiemodule regelt dit allemaal door te meten en te sturen op CO² en luchtvochtigheid. Dit zorgt voor een zo optimaal mogelijke luchtbalans in de woning. De luchtkwaliteit is gezonder en de woning voelt behaaglijker aan doordat er geen koude tocht meer is. 

De energiemodule monitort en stuurt op basis van uw energieverbruik, warmtevraag, CO², fijnstof en luchtvochtigheid. Met deze energiezuinige manier van verwarmen en ventileren verlaagt u niet alleen de energiekosten op een milieuvriendelijke manier, maar bent u ook het hele jaar door verzekerd van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Nul op de meter
We plaatsen extra zonnepanelen op het dak. Daardoor wordt er voldoende eigen elektriciteit opgewekt om het volledige verbruik (ook het huishoudelijk gebruik) te compenseren. Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan de garanties.

En hoe zit het met de rest?
De woning heeft vloerverwarming. Een uitgekiend klimaatsysteem zorgt ervoor dat de temperatuur in huis altijd constant is. Is het buiten koud? Dan zorgt de warmtepomp dat de vloer aangenaam warm aanvoelt en de kamer wordt verwarmd. 

Zo’n systeem betekent in de praktijk dat veranderingen in de temperatuur langzamer gaan dan bij reguliere verwarming. De beste resultaten bereikt u wanneer u de thermostaat dag en nacht op dezelfde temperatuur laat staan. Dan doet het systeem de rest. 

Vloerverwarming heeft grote voordelen:

  • geen radiatoren in huis en meer nuttige ruimte;
  • een gelijkmatige temperatuur in het hele huis;
  • geen warmeluchtstromen meer, dus minder ronddwarrelend stof (ook goed nieuws voor mensen met een aandoening aan de luchtwegen).

Een warmtepomp zorgt in uw huis voor de verwarming en het warme water. U bedient de warmtepomp met de kamerthermostaat, met instellingen voor de ruimtetemperatuur, de tijd en de datum. Als de thermostaat eenmaal is ingesteld, hoeft u er eigenlijk nooit meer aan te komen. Er is ruim voldoende warm water om te douchen. De woning beschikt over een boiler van 150 liter. 

Onderhoud
Het systeem van Factory Zero is onderhoudsarm en gebruikvriendelijk. Het enige dat u hoeft te doen is af en toe de PV-panelen schoonmaken en de waterdruk in de vloerverwarming controleren. Is de druk te laag, dan moet het systeem worden bijgevuld.

EnergiePrestatieVergoeding (EPV)
U betaalt voor de duurzame installaties een vast bedrag per maand: de EPV. Voor dat bedrag heeft u de beschikking over een warmtepomp, een WTW ventilatie systeem, een boiler, een monitoring/besturingssysteem en zonnepanelen op het dak.

Het onderhoud aan deze technische installatie is inbegrepen in de huur. U heeft er dus geen omkijken naar. U gaat ermee akkoord dat Factory Zero de installatie monitort.

 

Download hier de verhuurfolder Gijsbert Dirkzwagerstraat!
Gijsbert Dirkzwagerstraat
Gijsbert Dirkzwagerstraat Over Gijsbert Dirkzwager Ervaar Maassluis Uitbreiding Kapelpolder Architectuur en indeling Typen en plattegronden Technische omschrijving Huurprijzen en woningtoewijzing