De Vlootschouwer in Maassluis

Maasdelta Groep heeft samen met de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG)Franciscus Gasthuis & Vlietland, de gemeente Maassluis en Dura Vermeer Bouw Zuid West BV het nieuwbouwplan ‘De Vlootschouwer’ ontwikkeld. Op de oude locatie van het Albeda college bouwen we een woongebouw en een polikliniek. Op deze pagina informeren wij u graag over het nieuwbouwplan en de planning.

Impressie De Vlootschouwer

Hoe ziet het nieuwbouwplan eruit?
De Vlootschouwer is een woongebouw van elf bouwlagen (tien verdiepingen). Hierin komen zeventig betaalbare huurappartementen van Maasdelta voor senioren. De FSG is eigenaar van de ruimtes op de begane grond en verhuurt deze aan de partijen die daar zorg gaan leveren, waaronder Franciscus Gasthuis & Vlietland en de Apotheek Furieade. Beide partijen zijn nu nog gehuisvest in het Gezondheidsgebouw Maassluis. Vanuit de nieuwe polikliniek biedt Franciscus Maassluis medische zorg en diagnostiek aan alle inwoners van Maassluis en omgeving. Met de verhuizing naar een nieuw gebouw, blijft een waardevol onderdeel van de gezondheidsvoorzieningen voor de stad behouden. Naast de zorgactiviteiten van Franciscus en de Apotheek Furieade, is er nog ruimte vrij voor een huisarts of andere zorgverlener.

Op de luchtfoto ziet u de locatie van De Vlootschouwer. Er wordt ook een parkeerterrein (voor de nieuwe bewoners) toegevoegd tussen de Westlandseweg en de nieuwbouw in.

Luchtfoto

Planning

Start werkzaamheden
Op 18 mei 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Op 6 juli 2021 is de omgevingsvergunning verleend. Nadat deze onherroepelijk is (18 augustus 2021) kunnen we starten met bouwen. Dura Vermeer voert de bouwwerkzaamheden uit.

Voorbereiding
Dura Vermeer is op dit moment als bezig met voorbereidende werkzaamheden. De bouwgrond wordt voorbereid en het bouwterrein ingericht. Ook worden de ondergrondse bronnen aangebracht voor het warmtesysteem van de appartementen.

De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting na de bouwvakantie van 2021. Dura Vermeer informeert omwonenden over de werkzaamheden. Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken rijdt het bouwverkeer via de Maasdijk. Terugkerend vrachtverkeer gaat vanaf de bouwplaats via De Vloot terug naar de Maasdijk. Wegen en parkeerterreinen blijven beschikbaar.

Als alles volgens planning verloopt wordt de nieuwbouw eind 2022 opgeleverd.

Start verhuur
Maasdelta biedt de zeventig appartementen voor senioren in de sociale verhuur aan. Belangstellenden vinden de woningadvertenties naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 op www.woonnetrijnmond.nl. Maasdelta kondigt de start verhuur bijtijds aan via haar website www.maasdelta.nl en de digitale huurdersnieuwsbrief.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk om als woningzoekende ingeschreven te staan bij Woonnet Rijnmond. De appartementen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij Woonnet Rijnmond als woningzoekende staat ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over het nieuwbouwplan? Vul dan het contactformulier op onze website in of bel naar telefoonnummer 0181 - 603 703. Samen met de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland, Dura Vermeer Zuid West en de gemeente Maassluis proberen wij uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Een vraag over het nieuwbouwplan?

Heeft u een vraag? Samen met de Facilitaire Stichting Gezondheidszorg (FSG), Franciscus Gasthuis & Vlietland, Dura Vermeer Zuid West BV en de gemeente Maassluis proberen wij uw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 0181 - 603 703.

Ga naar

Deel deze pagina