Technische omschrijving

Algemeen
Er zijn 64 energiezuinige appartementen in verschillende woningtypes:

  • Type A zijn begane grond appartementen met tuin. De type A appartementen zijn ongeveer 3,15 m hoog, de overige appartementen 2,65 m hoog. 
  • Type B appartementen zijn de meest voorkomende appartementen aan de galerij.
  • Type C appartementen liggen naast de lift aan de P.C. Hooftlaan. 
  • Type D, E en F zijn de appartementen die op de hoek van de P.C. Hooftlaan en de G.A. Brederolaan liggen. 

Entree en bergingen
U komt het gebouw binnen via de entree aan de P.C. Hooftlaan of de entree aan de G.A. Brederolaan aan de voor- of achterzijde. Aan de straatzijde bevinden zich de postkasten en het bellentableau met videofooninstallatie. 

Via de entree kunt u naar de lift of de trap om naar uw woning te gaan. Via de (extra afgeschermde, maar nog deels open) galerij komt u bij uw woning. 

De woningtypen D, E en F hebben een binnenhal waar zich de voordeuren bevinden. 
De begane grondwoningen hebben de voordeur (met brievenbus) aan de straatzijde. 

Ieder woning heeft een eigen fietsenberging in de bergingscluster op de begane grond naast de entree’s. Deze berging is zowel bereikbaar vanuit de centrale hal als vanuit een aparte bergingsgang die uitkomt aan de achterzijde van het gebouw. Elke berging is voorzien van een aansluitpunt voor verlichting en een stopcontact. Deze zijn aangesloten op de elektrische installatie van de woning. U kunt hier dus uw scootmobiel of elektrische fiets opladen.

Automatische deuren
Alle algemene deuren zijn uitgevoerd met deurautomaten, zodat deze automatisch opengaan. Dit gaat met een sensor, een drukknop of een tag. 

Appartementen
De appartementen zijn goed geisoleerd. De vloeren, wanden en het dak zijn voorzien van dikke isolatie volgens de norm. Als extra is de beglazing uitgevoerd in drievoudig glas (triple-beglazing).

U komt het appartement binnen in de entree. In de entree bevinden zich de meterkast en het toilet. De woningtypen D, E en F hebben de meterkast op de binnengang. De groepenkasten bevinden zich bij deze woningen in de technische ruimten.

Parkeren
Er zijn diverse parkeerplaatsen op het binnenterrein aan de achterzijde van het woongebouw. Een aantal parkeerplaatsen is speciaal voor invaliden. Daarnaast is een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor de koopwoningen achter het woongebouw.

Keuken
De keuken wordt voorzien van een Bruynzeel keuken. Deze heeft een rechte opstelling met 3 onderkasten en 3 bovenkasten of een hoekopstelling met 3 onderkasten en 2 bovenkasten. Het aanrecht bevat een spoelbak met een éénhendelmengkraan. Naast het keukenblok zijn opstelplaatsen voor een kooktoestel en een koelkast.

De wand wordt betegeld achter het keukenblad tot aan de bovenkastjes en bij de opstelplaats voor het kooktoestel. Er is geen gasaansluiting. U kookt dus elektrisch. De aansluiting hiervoor wordt aangebracht (2-fasen, Perilex). Uitbreidingsopties kunnen niet meer gekozen worden.

Toilet en badkamer
De toiletruimte bevat een closetpot met toiletzitting en deksel en een fonteintje met koud water en wordt tot circa 1,2 m betegeld. De badkamer wordt ingericht met een verdiept liggende douchehoek in de vloertegels. Er wordt een douchegoot gemonteerd met Warmte Terug Winning (WTW), die het douchewater weer verwarmt. In de douchehoek vindt u een thermostatische douchemengkraan met glijstang en handsproeier.

Verder is er in de badkamer een enkele wastafel met een éénhendel mengkraan, een spiegel met planchet en een elektrische handdoekradiator. Een aansluiting voor een tweede toilet is aanwezig. De wanden worden tot aan het plafond betegeld.

Wasmachine- en wasdrogeraansluiting
De opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger bevindt zich in de technische ruimte/berging. De opstelplaats bestaat uit een elektra-aansluiting voor beide apparaten, een waterkraan en een afvoerleiding met sifon. De (afvoer)leidingen blijven in het zicht.

Technische ruimte
In de technische ruimte/berging bevinden zich de warmtepomp, het boilervat voor warm water, de ventilatie-unit en de omvormer voor de PV-panelen. De warmtepomp is het hart van de energiezuinige installatie.

Verwarmingsinstallatie
Voor verwarmen en warm water is de warmtepomp voorzien van een warmtepomp en een 150 liter boilervat voor opslag van warm water. De warmtepomp maakt gebruik van een bodemlus onder het gebouw. De warmtepomp wordt aangestuurd vanuit de woonkamer. Hier kan de gewenste temperatuur ingesteld worden.

Vloerverwarming/vloerkoeling
De woningen worden voorzien van vloerverwarming. In de badkamer komt een extra elektrische radiator.

Vloerverwarming geeft een gelijkmatige warmteverdeling en warme voeten. Daarnaast verspreidt stof zich minder snel door de woning. Dit is prettig voor mensen met allergieën. U houdt meer ruimte over omdat er onder of naast de kozijnen geen radiatoren geplaatst hoeven worden. 

De consequentie is dat het langzaam werkt en dat u beperkt bent in de keuze voor de vloerbedekking. Deze mag een isolatiewaarde (Rc) hebben van maximaal 0,09 m2k/w. Een hogere isolatiewaarde vermindert de warmteafgifte. Als huurder moet u kunnen aantonen dat de vloerbedekking hieraan voldoet.

In de zomermaanden kunt u de vloer koelen met de vloerverwarmingbuizen. U koelt hiermee de woning tot 2 á 3 graden ten opzichte van de buitentemperatuur. Vloerkoeling is geen airconditioning.

Ventilatie
De woningen worden voorzien van een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning, dat geplaatst in de technische ruimte/berging. Er wordt ‘gebruikte’ lucht afgezogen in de keuken, badkamer en toilet. Verse lucht wordt aangevoerd via roosters in de woonkamer en slaapkamers. U bedient het ventilatiesysteem in de keuken en in de badkamer. Op het ventilatiesysteem kunt u en mag u geen afzuigkap aansluiten. U kunt zelf een recirculatiekap aanschaffen.

PV-panelen
Op het platte dak worden Photo Voltaïsche (PV) panelen gemonteerd voor het opwekken van elektriciteit. Ieder appartement heeft drie zonnepanelen. Op de slimme elektriciteitsmeter kunt u aflezen hoeveel u teruglevert aan het elektriciteitsnet.