Werken bij Maasdelta Contact

De Kade Maassluis

Op De Kade Maassluis bouwden we 20 maisonnettes en 55 appartementen in een woongebouw met 6 woonlagen.

Bekijk hier de verhuurfolder.

Over de huurwoningen

Het nieuwe woongebouw met 6 woonlagen heeft een stoere en industriële uitstraling. Het is een langgerekt blok aan de Taanschuurkade Noord. De gevel van de huurwoningen doet denken aan Maassluise pakhuizen. De woningen zijn energiezuinig, gasloos en voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming.

De 75 sociale huurwoningen bestaan uit:

  • 20 maisonnette woningen op de begane grond. De woonruimtes zijn verdeeld over 2 verdiepingen. De woningen hebben 4 kamers en een eigen entree aan de Taanschuurkade Noord. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een berging in de tuin.
  • 55 appartementen op de 1e t/m 5e verdieping. De appartementen hebben 2, 3 of 4 kamers, zijn gelegen aan een galerij en worden ontsloten via een ruime entree waar 2 liften zijn. Op de begane grond heeft men een eigen berging. De appartementen hebben uitzicht over de wijk, de groene dijken en het station richting de stad.

De nieuwbouw op De Kade startte in april 2021. Waal realiseert de woningen, Maasdelta gaat deze als sociale huurwoningen verhuren. De Provincie Zuid Holland ondersteunt de bouw van sociale woningbouw en heeft hiervoor een subsidie verstrekt.

 

Over De Kade Maassluis

De Kade is een wijk die ontworpen is vanuit de unieke ligging aan de Nieuwe Waterweg in Maassluis, op loopafstand van het historische stadscentrum. Winkels en allerlei andere voorzieningen zijn dichtbij. U geniet hier van natuur en buitenleven.

Op De Kade worden woningen in verschillende prijsklassen gerealiseerd. Het wordt een gemengd gebied met diverse woningen, werken aan huis en kleinschalige bedrijvigheid. De noordkant grenst aan de nieuwe metrolijn. Langs de zuid- en westzijde wordt De Kade begrensd door de Delflandsedijk.

De wijk De Kade is nog volop in ontwikkeling. Voor meer informatie: www.dekademaassluis.nl.

 

Huurprijzen

Maasdelta biedt de 20 maisonnettes en 55 appartementen aan in de sociale huursector. De woningen hebben variërende huurprijzen en zijn daarmee voor verschillende doelgroepen geschikt:

  • 10 maisonnettes € 633,25 (prijspeil 2022)
  • 10 maisonnettes € 763,47 (prijspeil 2022) 
  • 1 appartement € 597,00 (prijspijl 2022)
  • 2 appartementen € 678,66 (prijspeil 2022)
  • 52 appartementen € 633,25 (prijspeil 2022)

Bij deze woningen is het in sommige gevallen mogelijk huurtoeslag aan te vragen. Voor meer informatie over toeslagen bezoekt u de website van de Belastingdienst.

 

Toewijzing

De 75 woningen zijn in januari 2022 te huur aangeboden via WoonnetRijnmond. Mochten er woningen beschikbaar komen dan vindt u die op www.woonnetrijnmond.nl. 

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is het belangrijk dat u als woningzoekende ingeschreven staat bij WoonnetRijnmond: www.woonnetrijnmond.nl. De woningen worden toegewezen op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer u bij WoonnetRijnmond als woningzoekende bent ingeschreven, hoe hoger u op de lijst komt te staan. U moet ook voldoen aan de voorwaarden die in de woningadvertentie gesteld zijn.

 

Planning

De maisonnettes en appartementen zijn in september 2022 aan de huurders opgeleverd.

Download de verhuurfolder
Bezoek ook de projectwebsite van De Kade Maassluis