Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat

De oude woningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat aan de rand van het centrum in Maassluis hebben plaatsgemaakt voor 48 nieuwe energiezuinige eengezinswoningen in de sociale huursector. Hiervan zijn 35 woningen gelegen aan de Jacob Catsstraat en 13 woningen aan de Constantijn Huygensstraat. De huidige bewoners mochten terugkeren naar een woning op de locatie, maar er zijn ook woningen aan de nieuwe huurders verhuurd. 

De nieuwe huurwoningen zijn qua grootte vergelijkbaar en worden energiezuinig uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen. Elke woning heeft een woonkamer aan de tuinzijde, een open keuken aan de straatzijde, drie slaapkamers en een bergzolder die te bereiken is met een vlizotrap. Er is een achtertuin met een houten berging.

Planning
De nieuwe woningen aan de Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat worden naar verwachting in maart 2021 aan de huurders opgeleverd. Zodra deze zijn opgeleverd, start de sloop van de woningen aan de Roemer Visscherstraat 1 t/m 15. Op deze plek worden 16 vergelijkbare woningen teruggebouwd.